ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Περήφανος πατέρας

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1976, κατάγεται από την Κεφαλονιά και έχει δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο – Γεράσιμο και τον Δημήτρη 14 και 10 ετών αντίστοιχα.

Οι σπουδές

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του University of Durham, Μεγ. Βρετανίας.

Οι αθλητικές διακρίσεις

Αγωνίστηκε για 13 χρόνια στην ομάδα κολύμβησης του ΑΝΟ Γλυφάδας. Το 1993 υπήρξε δευτεραθλητής Ελλάδας στα 4X200 ελεύθερης κολύμβησης.

Τιμόντας τις «ρίζες» μου

Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε Πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων».

Η πορεία μου στον ιδιωτικό τομέα

Μέχρι και την εκλογή του ως Δήμαρχος, εργαζόταν επί 12 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

Το συγγραφικό μου έργο

Το 2014 για το συγγραφικό του έργο δέχτηκε τιμητική πρόταση από την αρμόδια επιτροπή για την εγγραφή του ως μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.Συγγραφέας τεσσάρων ιστορικών μυθιστορημάτων («Η Τελευταία Ευκαιρία», «Απέναντι στο Πεπρωμένο», «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ» και ο «Αγριάνθρωπος») με τα οποία κέρδισε την αναγνώριση των ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Το 2014 δέχτηκε τιμητική πρόταση από την αρμόδια επιτροπή για την εγγραφή του ως μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

O «Αγριάνθρωπος» γίνεται θεατρική διασκευή

Τον Νοέμβριο του 2020 το τελευταίο του βιβλίο, ο «Αγριάνθρωπος», γίνεται διασκευή και θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής από τον καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ιάκωβο Μυλωνά.

Στηρίζοντας την Παιδεία και τον Πολιτισμό

Την περίοδο 2007-2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού. Καθιέρωσε τον πολύ επιτυχημένο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων (Youth Festival)»

Η «πρώτη μάχη» για την ανανέωση του Δήμου

Το 2010 ιδρύει την παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον» με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και καταλαμβάνει τη 2η θέση στις δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους.

Η «γέννηση» της Ενωμένης Πόλης

Το 2013 εκλέγεται ομόφωνα επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης», της μεγάλης ανεξάρτητης παράταξης που γεννήθηκε από την ενοποίηση των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση».

Η ώρα της «αναγέννησης» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Εκλέγεται Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης από το 2014 έως σήμερα, σημειώνοντας σε κάθε νέα εκλογική αναμέτρηση ολοένα και μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής, που τον επανεκλέγουν από τον Α’ γύρο. Το 2014 εξελέγη με 54% στο Β’ Γύρο, ενώ το 2019 έλαβε 68% & το 2023 έλαβε 73%, από την πρώτη Κυριακή.

Στο «τιμόνι» του Φορέα της Επένδυσης

Το 2019 ορίζεται Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού».

Προστατεύοντας ενεργά το βουνό μας

Το 2019 θα εκλεγεί επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού θέση στην οποία θα επανεκλεγεί ομόφωνα από τους 11 Δήμους μέλη του Συνδέσμου αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του στο ιστορικό βουνό της Αττικής τον Υμηττό μας με ρηξικέλευθες πολιτικές που αποτελούν οδηγό για όλη την Ελλάδα.

Γιάννης Κωνσταντάτος

Γιάννης Κωνσταντάτος

Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης
Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού
Πρόεδρος «Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά»

Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης

Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού

Πρόεδρος «Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά»

Εν συντομία

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1976, κατάγεται από την Κεφαλονιά και έχει δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο – Γεράσιμο και τον Δημήτρη.

Είναι Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του University of Durham Μεγάλης Βρετανίας.

Μέχρι και την εκλογή του ως Δήμαρχος, εργαζόταν επί 12 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

Την περίοδο 2007-2008, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και καθιέρωσε τον πολύ επιτυχημένο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων (Youth Festival)».

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, είναι Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Από το 2019 μέχρι και τον Μάιο του 2024 διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.).

Από το 2019 μέχρι και σήμερα, είναι Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά».

Το 2024 εκλέγεται ομόφωνα, από 138 Δήμους – Μέλη, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, που η δημιουργία του ήταν ένα προσωπικό όραμα του ίδιου, ώστε η τεχνογνωσία του ΣΠΑΥ να μεταλαμπαδευτεί σε όλα τα δάση της Ελλάδας.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ελίνα Σαουρίδη και είναι πατέρας δύο παιδιών.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Δήμαρχος του Δήμου των Επενδύσεων

Εκλέγεται Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης από το 2014 έως σήμερα. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται πανηγυρικά Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 68,23% (73% στην κοινότητα Αργυρούπολης και 59% στην κοινότητα Ελληνικού). Στις εκλογές του 2023 οι πολίτες του έδωσαν ξεκάθαρη εντολή για τρίτη συνεχόμενη θητεία με ποσοστό 72,94% (76% στην κοινότητα Αργυρούπολης και 65% στην κοινότητα Ελληνικού).

Στην Αυτοδιοικητική του διαδρομή, σημεία «σταθμοί» είναι η ίδρυση της παράταξης «Αγώνας για το Μέλλον» το 2010 με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στις δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους.

Το 2013 εκλέγεται ομόφωνα επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης», της μεγάλης, ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης που γεννήθηκε από την ενοποίηση των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση».

ΣΠΑΥ
Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού

Το 2019 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ομόφωνα από τους 11 Δήμους – Μέλη του Συνδέσμου αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του στο ιστορικό βουνό της Αττικής τον Υμηττό μας με ρηξικέλευθες πολιτικές που αποτελούν οδηγό για όλη την Ελλάδα. Το 2021 και το 2023 η θητεία του ανανεώθηκε με την πανηγυρική επανεκλογή του μέχρι τον Μάιο του 2024 όπου παραιτήθηκε για να επικεντρωθεί στο Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων που μόλις είχε αναλάβει την Προεδρία του μετά από την ομόφωνη στήριξη 138 Δήμων-Μελών του.

Επί θητείας του εξασφάλισε για την προστασία και ανάδειξη του Υμηττού, χρηματοδοτήσεις «ρεκόρ» τόσο για το ύψος του ποσού που άγγιξε τα 17 εκ. όσο και για την ταχύτητα απόδοσής τους στον ΣΠΑΥ.

ΕλΔΑΠ
Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

Κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2024 ένα Φορέας που θα εφάρμοζε τις καλές πρακτικές του ΣΠΑΥ για τον Υμηττό στα βουνά όλης της Ελλάδας, με σκοπό οι Δήμοι να μπορούν να δημιουργούν μελέτες και να αντλούν χρηματοδοτήσεις για την Πολιτικής Προστασία και την Ανθεκτικότητα των Πόλεων. Ο Εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας Γιάννης Κωνσταντάτος βρήκε πάρα πολλούς Δημάρχους συμμάχους στο νέο αυτό εγχείρημα, αφού υπέγραψαν το ιδρυτικό καταστατικό πάνω από 100 Δήμοι της χώρας και στην πρώτη Γενική Συνέλευση του ΕλΔΑΠ εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος από 138 Δήμους – Μέλη.

Στο «τιμόνι» του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Ελληνικού

Το 2019 ορίστηκε Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά» και παραμένει έως σήμερα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

Το 2014 για το συγγραφικό του έργο δέχτηκε τιμητική πρόταση από την αρμόδια επιτροπή για την εγγραφή του ως μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Συγγραφέας τεσσάρων ιστορικών μυθιστορημάτων («Η Τελευταία Ευκαιρία», «Απέναντι στο Πεπρωμένο», «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ» και ο «Αγριάνθρωπος») και ενός βιβλίου αυτοβελτίωσης («Ταξίδι σε Σένα») με τα οποία κέρδισε την αναγνώριση των ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Τον Νοέμβριο του 2020 το βιβλίο του, ο «Αγριάνθρωπος», γίνεται διασκευή και θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής από τον καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ιάκωβο Μυλωνά.

Την περίοδο 2007-2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού. Καθιέρωσε τον πολύ επιτυχημένο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων (Youth Festival)».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γιάννης Κωνσταντάτος

CV Giannis Konstantantos