ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Περήφανος πατέρας

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1976, κατάγεται από την Κεφαλονιά και έχει δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο – Γεράσιμο και τον Δημήτρη 14 και 10 ετών αντίστοιχα.

Οι σπουδές

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του University of Durham, Μεγ. Βρετανίας.

Οι αθλητικές διακρίσεις

Αγωνίστηκε για 13 χρόνια στην ομάδα κολύμβησης του ΑΝΟ Γλυφάδας. Το 1993 υπήρξε δευτεραθλητής Ελλάδας στα 4X200 ελεύθερης κολύμβησης.

Τιμόντας τις «ρίζες» μου

Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε Πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων».

Η πορεία μου στον ιδιωτικό τομέα

Μέχρι και την εκλογή του ως Δήμαρχος, εργαζόταν επί 12 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

Το συγγραφικό μου έργο

Το 2014 για το συγγραφικό του έργο δέχτηκε τιμητική πρόταση από την αρμόδια επιτροπή για την εγγραφή του ως μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.Συγγραφέας τεσσάρων ιστορικών μυθιστορημάτων («Η Τελευταία Ευκαιρία», «Απέναντι στο Πεπρωμένο», «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ» και ο «Αγριάνθρωπος») με τα οποία κέρδισε την αναγνώριση των ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Το 2014 δέχτηκε τιμητική πρόταση από την αρμόδια επιτροπή για την εγγραφή του ως μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

O «Αγριάνθρωπος» γίνεται θεατρική διασκευή

Τον Νοέμβριο του 2020 το τελευταίο του βιβλίο, ο «Αγριάνθρωπος», γίνεται διασκευή και θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής από τον καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ιάκωβο Μυλωνά.

Στηρίζοντας την Παιδεία και τον Πολιτισμό

Την περίοδο 2007-2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού. Καθιέρωσε τον πολύ επιτυχημένο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων (Youth Festival)»

Η «πρώτη μάχη» για την ανανέωση του Δήμου

Το 2010 ιδρύει την παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον» με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και καταλαμβάνει τη 2η θέση στις δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους.

Η «γέννηση» της Ενωμένης Πόλης

Το 2013 εκλέγεται ομόφωνα επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης», της μεγάλης ανεξάρτητης παράταξης που γεννήθηκε από την ενοποίηση των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση».

Η ώρα της «αναγέννησης» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

To 2014 εκλέγεται Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται πανηγυρικά Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 68,23%.( 73% στην κοινότητα Αργυρούπολης και 59% στην κοινότητα Ελληνικού).

Στο «τιμόνι» του Φορέα της Επένδυσης

Το 2019 ορίζεται Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού».

Προστατεύοντας ενεργά το βουνό μας

Το 2019 θα εκλεγεί επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού θέση στην οποία θα επανεκλεγεί ομόφωνα από τους 11 Δήμους μέλη του Συνδέσμου αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του στο ιστορικό βουνό της Αττικής τον Υμηττό μας με ρηξικέλευθες πολιτικές που αποτελούν οδηγό για όλη την Ελλάδα.