Στον Δήμο μας οι άστεγοι δεν είναι αθέατοι! Τους εξασφαλίσαμε Στέγαση και εργασία

Στον Δήμο μας οι άστεγοι δεν είναι αθέατοι! Τους εξασφαλίσαμε Στέγαση και εργασία 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Στον Δήμο μας οι άστεγοι δεν είναι αθέατοι! Τους εξασφαλίσαμε Στέγαση και εργασία

Το να έχει ένας άνθρωπος στέγη, τροφή και αξιοπρεπή διαβίωση δυστυχώς δεν είναι δεδομένο. Οι άστεγοι στην πόλη μας όμως δεν είναι αθέατοι! Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ζητούν τη στήριξη και βοήθεια της κοινωνίας μας, όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τα Χριστούγεννα.

Είμαστε περήφανοι που στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης υλοποιούμε εδώ και μερικούς μήνες το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους», το οποίο προβλέπει:
• Επιδότηση ενοικίου στους ωφελούμενους για δύο χρόνια, καθώς και κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευές και πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ.

• Επιδότηση του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών για ένα χρόνο για εξεύρεση εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή για τη δημιουργία επιχείρησης.

• Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης.

Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουν ήδη στεγαστεί 13 νοικοκυριά που εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Πρόκειται για κοινωνικά ευάλωτα άτομα και οικογένειες που είτε ζουν σε επισφαλείς συνθήκες κατοικίας, είτε διαβιούν στον δρόμο, πληττόμενοι από την ευρύτερη κοινωνικοοικονομική κρίση.
Ως Δήμος θα είμαστε πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας και θα εφαρμόζουμε κοινωνικές πολιτικές που απαλύνουν τις ανάγκες τους. Με την ευχή μια ημέρα αυτά τα φαινόμενα να εξαλειφθούν..

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου μας, «Ελληνικό – Ανέλιξη Α.Ε.» ως διαχειριστή φορέα, και τη σύμπραξη με τους δικαιούχους φορείς, Δήμο Ελληνικού– Αργυρούπολης, Δήμο Βύρωνα και Δήμο Καισαριανής.

Στην φωτογραφία μια συμπολίτης μας στο νέο της σπίτι.