“Τα παιδιά με εξαιρετικές ανάγκες είναι τα παιδιά που μας εμπνέουν στον Δήμο που στηρίζει όσο κανείς τα ΑμΕΑ”

“Τα παιδιά με εξαιρετικές ανάγκες είναι τα παιδιά που μας εμπνέουν στον Δήμο που στηρίζει όσο κανείς τα ΑμΕΑ” 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

“Τα παιδιά με εξαιρετικές ανάγκες είναι τα παιδιά που μας εμπνέουν στον Δήμο που στηρίζει όσο κανείς τα ΑμΕΑ”

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑμΕΑ σε μια εκδήλωση με πολλαπλούς συμβολισμούς, ο “Ερμής” και ο “Ιπποκαμπος ΑμεΑ” σε συνεργασία με το Δήμο μας διοργάνωσαν μια μοναδική γιορτή  με πολύ χορό, τραγούδι και θέατρο.

Η τιμητική βράβευση μου και από τα δύο σωματεία αποτελεί ύψιστη τιμή στην θητεία μου και τα παιδιά αυτά που μας εμπνέουν με τον αγώνα τους θα με έχουν πάντα αρωγό και συμπαραστάτη. Όπως τόνισα “τα βραβεία δεν τα αξίζουμε εμείς, αλλά όλα αυτά τα παιδιά, οι συνάνθρωποι μας που καταβάλλουν καθημερινά προσπάθεια”.

Ο Δήμος μας είναι πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά καθώς φιλοξενεί δεκάδες υποδομές ΑμεΑ (Πόρτα Ανοιχτή, Καλός Σαμαρείτης κλπ).

Κορυφαία όλων το νέο πράσινο κτίριο για ΑμεΑ εντός του Ελληνικού, που κατασκευάζεται απο τη Lamda, μετά απο αίτημα μας, με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να είναι έτοιμο τους προσεχείς μήνες.

Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να αναδείξω ότι η Διοίκησή μας, υλοποιώντας προεκλογικές δεσμεύσεις – που είναι συνάμα και υποχρέωση μιας κοινωνίας ανοιχτής και προσβάσιμης σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς, εξασφάλισε με χρηματόδοτηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ το έργο «κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες».

Με την ολοκλήρωση του έργου 18 σχολικές μονάδες θα έχουν ριζικά ανακαινισμένες υποδομές σε υφιστάμενα WC ΑμεΑ και ράμπες, και άλλες 16 θα έχουν αποκτήσει νέες προδιαγραφές προσβασιμότητας, προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν ποιοτική παρουσία και μάθηση.

Θυμίζω ότι έχει τοποθετηθεί ήδη αναβατοριο στο 3ο Γυμνασιο Αργυρούπολης.

Σε μια κοινωνία που διαρκώς αναπτύσσεται, πάντα θα είναι μείζον και προτεραιότητα το ζήτημα της ισότιμης πρόσβασης των ΑμεΑ.

Η Διοίκησή μας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για να διευκολύνεται η ζωή και η καθημερινότητα των συνανθρώπων μας, κάθε κατηγορίας.

Για εμάς είναι όλοι ίσοι, με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες καθημερινές ανάγκες.

Παιδιά σας ευχαριστούμε για όσα μας διδάσκετε!