Ψυχραιμία – Ετοιμότητα – Οργάνωση

Ψυχραιμία – Ετοιμότητα – Οργάνωση 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Ψυχραιμία – Ετοιμότητα – Οργάνωση

Αυτό είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων που δημιουργήσαμε στον Δήμο μας και βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή και ετοιμότητα και συντονίζει την Πολιτική Προστασία του Δήμου και τους σπουδαίους εθελοντές μας, οι οποίοι μαζί με τους εργαζόμενους όλο το βράδυ θα βρίσκονται έξω προκειμένου να περιπολούν, να ρίχνουν αλάτι και να παρέμβουν όπου χρειαστεί στην περίπτωση που ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα.

Αυτό που θέλω να παρακαλέσω και έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη για την προστασία του. Τις πρωινές ώρες που αναμένεται να ενταθεί το φαινόμενο σύμφωνα με τα προγνωστικά, να κατανοήσουμε ότι ο Δήμος θα είναι εκεί για να κάνει το καθήκον του.

Η Πολιτική Προστασία δεν είναι ούτε για φαμφάρες, ούτε και για επίδειξη αλλά επιτελεί πολύ σημαντικό έργο! Θέλω να πω με σεμνότητα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους – εργαζόμενους και εθελοντές – που θα βρισκόμαστε έξω όλο το βράδυ προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πόλης μας.

Επισης με εντολή μου δεν θα γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών το βράδυ αφού θα είναι πολύ επικίνδυνο για τους ανθρώπους μας στα απορριμματοφόρα.

Το τηλεφωνικό κέντρο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων θα λειτουργεί όλο το 24ωρο.