Ο ΣΠΑΥ “απογειώνεται ” με 17 εκ. ευρώ στα ταμεία του!!!

Ο ΣΠΑΥ “απογειώνεται ” με 17 εκ. ευρώ στα ταμεία του!!! 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Ο ΣΠΑΥ “απογειώνεται ” με 17 εκ. ευρώ στα ταμεία του!!!

Όταν ανέλαβα την Προεδρία του ΣΠΑΥ ήξερα πως το έργο που είχα να επιτελέσω ήταν δύσκολο. Με πολύ μεράκι και σκληρή δουλειά, έρχονται αποτελέσματα, που με χαροποιούν διότι αναδεικνύουν τον Υμηττό, θωρακίζοντάς τον.

Οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε ως ΣΠΑΥ αγγίζουν πλέον τα 17 εκ ευρώ – ποσό ρεκόρ όλων των εποχών – φαντάζουν ως τρελό και άπιαστο όνειρο σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και που ξέρουμε το πόσο δύσκολο είναι να σου χρηματοδοτήσουν ακόμη και ένα ευρώ. Η σωστή δουλειά, η καλή οργάνωση και δομή, οι ολοκληρωμένες μελέτες φέρνουν στο ταμείο του Συνδέσμου χρήματα για έργα και παρεμβάσεις που θα γίνουν ορατά από το φετινό καλοκαίρι.

Ο Smart Υμηττός, οι καθαρισμοί του δασικού οδικού δικτύου, οι ανιχνευτές έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών θα συμβάλουν στη προστασία του βουνού μας.

Τα 17 εκ. που εξασφαλίσαμε για τον βουνό μας είναι από:
Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για «Δράσεις Θωράκισης και Ανάδειξης Υμηττού» με ποσό χρηματοδότησης 5.744.107,10€ και για «Ψηφιακή Σύγκλιση» με ποσό χρηματοδότησης 4.834.105,58€.
Το Ταμείο Ανάκαμψης για «Εργασίες ειδικών δασοτεχνικών έργων για τον καθαρισμό των δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, περιοχής όρους Υμηττού, αρμοδιότητας ΣΠΑΥ» με ποσό χρηματοδότησης 5.977.699,54€.
Το Πράσινο Ταμείο για «Προμήθεια & Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρόληψης, Έγκαιρης Ανίχνευσης & Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών – Πυροπροστασία ΣΠΑΥ» με ποσό χρηματοδότησης 99.596,80€.
Είμαι πανευτυχής δε που ο ΣΠΑΥ αποτελεί πρότυπο και δεκάδες Δήμοι της επαρχίας απευθύνονται σ’ αυτόν για να ζητήσουν τις μελέτες και την τεχνογνωσία που εφαρμόζει προκειμένου και σε εκείνους να εγκριθούν αντίστοιχα κονδύλια.