Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου μας με την ιστορική πόλη Zhengzhou της Κίνας

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου μας με την ιστορική πόλη Zhengzhou της Κίνας 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου μας με την ιστορική πόλη Zhengzhou της Κίνας

Ο πολιτισμός μάς ενώνει!
Ανοίξαμε για μια ακόμη φορά την αυτοδιοικητική αγκαλιά μας και διευρύναμε τους ορίζοντες του Δήμου μας, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που αδελφοποιεί τις δύο ιστορικές πόλεις, το Zhengzhou με το Ελληνικό – Αργυρούπολη.
Σήμερα, είχα την τιμή να καλωσορίσω στο Δημαρχείο μας, μια αντιπροσωπεία από την ιστορική πόλη Zhengzhou της Κίνας. Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Κίνας που μετράει 3.600 χρόνια ιστορίας και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 10 εκ. κατοίκους σε πληθυσμό. Σε αυτή την πόλη γεννήθηκε η πορσελάνη και οι πολεμικές τέχνες, ενώ για τους Κινέζους θεωρείται ιερή καθώς υπήρξε και το εμπορικό τους σταυροδρόμι.
Στο πλαίσιο πολλών σημαντικών συμφωνιών που θα κάνουμε συναντιούνται δύο μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί, ο Κινεζικός με τον Ελληνικό, καθώς η πόλη μας έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας από τον Πόντο αλλά και στην Αττική.
Το κλίμα υπήρξε ευοίωνο και μας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των έργων που έχουν συντελεστεί στην πόλη μας αλλά και όλων όσων έπονται.
Η συνάντησή μας πρόκειται να επαναληφθεί, στην Κίνα, τον Σεπτέμβριο με αντιπροσωπεία του Δήμου μας να ανταποδίδει την εθιμοτυπική επίσκεψη.