Μία ακόμα διάκριση για τον Δήμο μας για τις πρωτοποριακές εφαρμογές του στην Πολιτική Προστασία

Μία ακόμα διάκριση για τον Δήμο μας για τις πρωτοποριακές εφαρμογές του στην Πολιτική Προστασία 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Μία ακόμα διάκριση για τον Δήμο μας για τις πρωτοποριακές εφαρμογές του στην Πολιτική Προστασία

Είναι γνωστό πλέον πως ήδη απο το 2017 με τις κάμερες θερμικής ανίχνευσης που πρώτοι θέσαμε στο βουνό μας, στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης πρωτοπορούμε αξιοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, εφαρμογές πληροφορικής και τις ψηφιακές επικοινωνίες στην Πολιτική Προστασία με την δημιουργία του πρώτου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας του Πολίτη.

Την παρουσίαση της πρωτοποριακής εφαρμογής έκανα στο Συνεδριακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου αποσπώντας την αναγνώριση των συμμετεχόντων συνέδρων στα πλαίσια της 1ης Έκθεση SMART CITIES που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο .
Για την καινοτομία μας αυτή, βραβεύτηκαμε από τους διοργανωτές και την πλακέτα παρέλαβε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός!

Στόχος η ανάδειξη των τεχνολογιών, υπηρεσιών και υποδομών οι οποίες μετασχηματίζουν τις Πόλεις μας και δημιουργούν το νέο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης.
Περισσότεροι από 80 σύνεδροι, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, 50 εταιρείες, Φορείς και χιλιάδες Επισκέπτες κάνουν το Ζάππειο Μέγαρο επίκεντρο των Ψηφιακών Πόλεων της Ελλάδας.

Η Έκθεση Smart Cities τιμάται με την αιγίδα οκτώ υπουργείων.