Μέγιστη τιμή για τον Δήμο μας, η πρόσκληση των Ομογενών μας στις ΗΠΑ

Μέγιστη τιμή για τον Δήμο μας, η πρόσκληση των Ομογενών μας στις ΗΠΑ 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Μέγιστη τιμή για τον Δήμο μας, η πρόσκληση των Ομογενών μας στις ΗΠΑ

Είμαι πολύ συγκινημένος από την πρόσκληση που έλαβε ο Δήμος μας, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Ομογένειας μας στις ΗΠΑ, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, έχουμε την τιμή να μας προσκαλέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη δεξίωση που παραθέτει στους Έλληνες, για την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, καθώς και να συμμετάσχουμε στον τριήμερο εορτασμό της Ομογένειας στη Φιλαδέλφεια, με κορύφωση την «Greek Independence Day Parade» στις 7 Απριλίου, ανοίγοντας την παρέλαση με τους Εύζωνες μας και δίνοντας τον παλμό της Ελευθερίας στους απανταχού Ομογενείς.

Παράλληλα, θα συναντήσω και την ηγεσία της Hard Rock, προκειμένου, όπως έχω πραγματοποιήσει και στο παρελθόν με την Lamda Development, να υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο μας και την εταιρεία, προκειμένου να εξασφαλιστούν συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική μας κοινωνία από την επένδυσή τους στο Ελληνικό!

Κατά την επιστροφή μου, θα ανακοινώσω το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα φέρω και επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Να επισημάνω, πως είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι τις ΗΠΑ, αφού την πρώτη, παραβρέθηκα καλεσμένος των Ποντιακών Σωματείων για την Επέτειο της Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού όπου είχα την τιμή, να υψώσω στο Μανχάταν τη σημαία και να εκφωνήσω τον πανηγυρικό της ημέρας στο Bowling Green.

Και αυτή τη φορά, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Φιλαδέλφεια, θα παρουσιάσω επίσημα το Παγκόσμιο Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, που βεβαίως θα είναι και χώρος φιλοξενίας των ομογενών μας!

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, βρίσκεται στο επίκεντρο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, με διεθνείς σχέσεις και εξωστρέφεια.

Έχει βρεθεί στην Αίγυπτο όπου τιμηθήκαμαμε από τον Πατριάρχη και τους Ομογενείς της, στην Κίνα όπου ο Δήμος μας προχώρησε σε αδελφοποίηση με την πόλη Zhengzhou, ενώ θα βρεθεί και σε άλλες χώρες καλλιεργώντας τις συνεργασίες στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης που πραγματοποιείται στην πόλη μας.