Η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο της πολιτικής μας

Η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο της πολιτικής μας

Η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο της πολιτικής μας 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο της πολιτικής μας

Η κοινωνική πολιτική ήταν εξ αρχής στο επίκεντρο της πολιτικής μας και αποτέλεσε βασική εξαγγελία του προεκλογικού μας προγράμματος. Έχοντας ως κύριο μέλημά μας να συμπαρασταθούμε σε όσους το έχουν ανάγκη δημιουργήσαμε δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, τα δημοτικά ιατρεία ΚΕΠ Υγείας, Νέα ΚΑΠΗ , τη δημοτική ιματιοθήκη, το κοινωνικό φροντιστήριο κ.α.

Μέσα από αυτές τις δομές υποστηρίζονται εκατοντάδες συμπολίτες μας. Μέσα στο 2018 μόνο 20 τόνοι τροφίμων διανεμήθηκαν σε 450 συμπολίτες μας. Το Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρέτησε 100 ωφελούμενους, με εκτέλεση πάνω από 1.140 συνταγές, που αντιστοιχούν σε 3.200 συσκευασίες φαρμάκων.Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 700 συνεδρίες και 80 επισκέψεις κατ οίκον.Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης : 1600 αιτήσεις.Μέσος όρος τηλεφωνικών κλήσεων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες 500 μηνιαίως και 150 παιδιά συμμετέχουν στο κοινωνικό μας φροντιστήριο

Ευχή μας όμως είναι αυτές οι δομές να κλείσουν γιατί οι συμπολίτες μας δεν θα τις χρειάζονται και θα εξυπηρετούν μόνοι τους τις ανάγκες τους. Όμως όσο αυτό δεν είναι πρακτικά εφικτό εμείς θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα τους, διατηρώντας το “δίχτυ” ασφαλείας στην καθημερινότητά τους.
Έργο ουσίας και στην κοινωνική πολιτική.