Και τα ιστορικά Καλάβρυτα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Υμηττό

Και τα ιστορικά Καλάβρυτα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Υμηττό 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Και τα ιστορικά Καλάβρυτα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Υμηττό

Στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Δήμο Καλαβρύτων συνεχίστηκε το οδοιπορικό του ΣΠΑΥ στο πλαίσιο των διευρυμένων συναντήσεων που πραγματοποιεί με στόχο να εξάγει την τεχνογνωσία του και να αναδείξει τα οφέλη της από κοινού πανελλαδικής συνεργασίας για την προστασία του Δασικού Πλούτου της χώρας μας.

Τα Καλάβρυτα με την πλούσια ιστορία και βιοποικιλότητα, αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό του οδοιπορικού μας αφού μετά από πρόσκληση τους είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να συζητήσουμε διεξοδικά με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που εκφράζει ωμές αλήθειες, σχετικά με το τρόπο που λειτουργεί η πολιτική προστασία, τον ακρωτηριασμό των δήμων, την έλλειψη πόρων και τα “μεγάλα λόγια”.

Παρόντες ήταν επίσης οι συνάδελφοι Δήμαρχοι Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής και Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης.

Με την ιδιότητα του Προέδρου του ΣΠΑΥ, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα καθώς και το επιτελείο του Συνδέσμου είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το έργο, τον «Δεκάλογο Σωτηρίας των Δασών», τις παθογένειες και το πως αυτές μπορούν να ξεπεραστούν, τους πέντε άξονες που έθεσε η Διοίκηση του ΣΠΑΥ στην προστασία του Υμηττού, τον εθελοντισμό, τη φιλοδασική συνείδηση και τον Smart Υμηττό.

Η σύσκεψη κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ανέδειξε για μια ακόμη φορά το πού πρέπει να εστιάσουμε και το πώς πρέπει να οργανωθούμε για να λειτουργούμε όλοι με τις ίδιες ταχύτητες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εθιμοτυπικά παρέδωσα στο Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, αναμνηστική τιμητική πλακέτα, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινά με τον ΣΠΑΥ, εκ μέρους και των 11 Δημάρχων – Μελών του Συνδέσμου, καθώς θα υπογράψει μνημόνιο για την ανάπτυξη της φιλοδασικής συνείδησης και της προστασίας των δασών μας, στα πρότυπα που λειτουργεί ο ΣΠΑΥ, υιοθετώντας τις καλές πρακτικές του και αναπαράγοντας το επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας του Συνδέσμου και στη Δυτική Ελλάδα.

Το οδοιπορικό συνεχίζεται με επόμενο σταθμό τη Βόρεια Εύβοια.