Και η Άρτα με τα Τζουμέρκα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Υμηττό!

Και η Άρτα με τα Τζουμέρκα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Υμηττό! 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Και η Άρτα με τα Τζουμέρκα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Υμηττό!

Στη φιλόξενη Άρτα βρεθήκαμε μετά από πρόσκληση του εξαιρετικού συναδέλφου Δημάρχου Χρήστος Τσιρογιάννης στο πλαίσιο του Οδοιπορικού που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού για να εξάγει την τεχνογνωσία του, να συνάψει μνημόνια συνεργασίας και να συμβάλλει στην προάσπιση του δασικού μας πλούτου.

Η επίσκεψη μας στο Δήμο Αρταίων υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική αφού είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές με τους φορείς της πόλης.

Είδαμε από κοινού πως μπορεί να οργανωθεί μια ομαδική προσπάθεια προκειμένου να προστατεύσουν το περιαστικό τους δάσος και το φυσικό τους πλούτο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το δάσος της Άρτας και των ορεινών όγκων των όμορων Δήμων. Το περιαστικό δάσος της Άρτας είναι περίπου 12.000 στρέμματα με πλούσια φυσική ομορφιά και μεγάλη σημασία για όλη την πόλη της Αρτας.

Ο ΣΠΑΥ συμμετέχει ενεργά και ανταλλάσει υλικό και πληροφορίες ακολουθώντας και την απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου για να συνδράμει προκειμένου να δημιουργηθούν αντίστοιχοι σύνδεσμοι ανά την Ελλάδα.

Δήμοι με τεράστια προσφορά και ιστορική παρακαταθήκη, και συγκεκριμένα οι Δήμοι Αρταιων, Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων θα συνεργαστούν με τον ΣΠΑΥ καθώς στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το ευαίσθητο οικοσύστημά μας.

Σε μια συμβολική κίνηση, μαζί με το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, φυτέψαμε στο Λόφο Περάνθη, ένα δεντράκι, για να μεγαλώνει μαζί με τη συνεργασία που ξεκίνησε.