Η Μακεδονία ενώνει τις δυνάμεις της με τον Υμηττό!

Η Μακεδονία ενώνει τις δυνάμεις της με τον Υμηττό! 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Η Μακεδονία ενώνει τις δυνάμεις της με τον Υμηττό!

Σημαντικές συναντήσεις στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πυλαίας Χορτιάτη, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Ωραιοκάστρου και Έδεσσας είχαμε το το διήμερο, 15 και 16 Φεβρουαρίου στα πλαίσια υπογραφής μνημονίων συνεργασίας.

Η Αυτοδιοίκηση ενώνει και ο ΣΠΑΥ πρωταγωνιστεί στα θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και πολιτικής προστασίας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα των συναντήσεων που πραγματοποιήσαμε μετά την επίσκεψη μας στην Αρχαία Ολυμπία, και την μεγάλη επιτυχία του 2ου forum του ΣΠΑΥ, συνεχίσαμε στην συμπρωτεύουσα και τους γύρω Δήμους, ανταποκρινόμενοι στις προσκλήσεις τους.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ θετικό και φιλόξενο κλίμα και ανέδειξαν την ανάγκη καθώς και τα οφέλη από τη δημιουργία ενός διαδημοτικού συνδέσμου προστασίας των εκεί περιοχών, στα πρότυπα του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Με την ιδιότητα του Προέδρου του ΣΠΑΥ, συνοδευόμενος από επιτελείο του Συνδέσμου, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τις καλές πρακτικές που έχουμε υιοθετήσει για τον Υμηττό μας, καθώς και τα αποτελέσματα – συμπεράσματα του διήμερου 2ου forum που πραγματοποίησε ο ΣΠΑΥ και να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές για την προστασία των δασών της χώρας μας.

Το διήμερο υπήρξε κυριολεκτικά μαραθώνιο!

Πρώτος σταθμός μας ήταν η Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, παρουσία εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Γ΄ Σώματος Στρατού, φορέων, συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων.

Δεύτερος σταθμός ήταν το Πανόραμα, όπου είχαμε εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη & Πρόεδρο ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Τρίτος σταθμός στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων Μενεμένης με το Δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου να έχουμε μια εξαιρετική συνάντηση.

Τέταρτος σταθμός το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου. Εκεί μας συνάντησε ο Δήμαρχος Παντελής Τσακίρης και μας εντυπωσίασε με τη θέρμη που επέδειξε για να μάθει για τον ΣΠΑΥ και το μοντέλο λειτουργίας του.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε με σύσκεψη στο Δημαρχείο Έδεσσας και το Δήμαρχο Γιάννου Δημήτρη παρουσία πλήθους εκπρόσωπων τοπικών φορέων και άλλων Δήμων του νομού.

Σε όλους παρέδωσα αναμνηστική τιμητική πλακέτα, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινά με τον ΣΠΑΥ, εκ μέρους και των 11 Δημάρχων – Μελών του Συνδέσμου, καθώς με όλους θα υπογράψουμε μνημόνια για την ανάπτυξη της φιλοδασικής συνείδησης και της προστασίας των δασών μας, στα πρότυπα που λειτουργεί ο ΣΠΑΥ, υιοθετώντας τις καλές πρακτικές του και αναπαράγοντας το επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας του Συνδέσμου.

Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται στα Καλάβρυτα!