Η Αρχαία Ολυμπία ενώνει τις δυνάμεις της με τον Σ.Π.Α.Υ.

Η Αρχαία Ολυμπία ενώνει τις δυνάμεις της με τον Σ.Π.Α.Υ. 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Η Αρχαία Ολυμπία ενώνει τις δυνάμεις της με τον Σ.Π.Α.Υ.

Ενωμένοι πάντα πετυχαίνουμε περισσότερα!
Αυτή τη φιλοσοφία πρεσβεύουμε στον ΣΠΑΥ και τη διατυπώσαμε ξεκάθαρα στο 1ο Forum που πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Νοέμβριο, στο οποίο μάλιστα δεχτήκαμε πλήθος καλεσμάτων από συναδέλφους Δημάρχους ανά την Ελλάδα, για να παρουσιάσουμε το επιτυχημένο μοντέλο του ΣΠΑΥ.
Ανταποκρινόμενος στις προσκλήσεις τους, ξεκινήσαμε οδοιπορικό με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, προτάσεων και κοινών εμπειριών για την προστασία των δασών μας.
Πρώτος σταθμός για την αποστολή του ΣΠΑΥ ήταν η Αρχαία Ολυμπία, ένας τόπος με πλούσια ιστορία και υψηλό συμβολισμό.
Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον φίλο Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο καθώς και όλους τους φορείς και παρουσιάσαμε το μοντέλο του ΣΠΑΥ και τον τρόπο λειτουργίας του Συνδέσμου και συζητήσαμε για το πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αναδειχτεί ως πραγματικό κύτταρο της Πολιτικής Προστασίας για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της πατρίδας μας.
Επίσης είχα την ευκαιρία να βρεθώ στην έδρα των Εθελοντών και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αρχαίας Ολυμπίας και να επισκεφθώ την ευρύτερη περιοχή του Αρχαιολογικού Χώρου βιώνοντας τις στιγμές αγωνίας που έζησαν κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές το 2007 και το 2021.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της «αδελφοποίησής» μας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση και κάλεσμα σε όλους τους Δημάρχους Ηλείας προκειμένου να δημιουργηθεί αντίστοιχος Σύνδεσμος στα πρότυπα του ΣΠΑΥ, εξασφαλίζοντας από τη μεριά μας την κατάλληλη επιστημονική, νομική αλλά και τεχνική υποστήριξη.
Εισπράξαμε πολύ ζεστά λόγια για την προσπάθεια που καταβάλλουμε και για όσα έχουμε πετύχει για τον Υμηττό μας και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου για την θερμή φιλοξενία και τη συνεργασία τους.
Το οδοιπορικό του ΣΠΑΥ θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα και θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο 2ο Μεγάλο FORUM που διοργανώνουμε τον Ιανουάριο του 2023.