Εφ όλης της ύλης συνέντευξη στα ΜΜΕ των Δημάρχων του ΣΠΑΥ που διευρύνεται

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη στα ΜΜΕ των Δημάρχων του ΣΠΑΥ που διευρύνεται 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη στα ΜΜΕ των Δημάρχων του ΣΠΑΥ που διευρύνεται

Με την κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσαμε οι Δέκα Δήμαρχοι Μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού δείχνουμε έμπρακτα ότι είμαστε ενωμένοι, πέρα από κόμματα, χρώματα και προσωπικές φιλοδοξίες, στο κοινό μέτωπο που λέγεται ΥΜΗΤΤΟΣ και στον κοινό μας ΣΤΟΧΟ που είναι η διατήρηση του πράσινου χαρακτήρα του, η διασφάλιση της ακεραιότητάς του, η προστασία του, η αναβάθμισή του στις συνειδήσεις και στις καθημερινές συνήθειες των συμπολιτών μας.

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ μας, όπως και κάθε βουνό, θα αντέξει αν γίνουν γενναίες τομές, μη δίνοντας χώρο σε ενέργειες που τον βλάπτουν και τον απειλούν. Η φωνή μας είναι δυνατή και ο στόχος μας είναι να πετύχουμε έχοντας στο πλευρό μας το κράτος, την πολιτεία και φυσικά όλους τους συμπολίτες μας.

Σήμερα, παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, του Γενικού Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνου Αραβώση, του Γενικού Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Βαγγέλη Γκουντούφα, του Δασάρχη Πεντέλης Θανάση Ρέππα, των Βουλευτών ΝΔ Διονύση Χατζηδάκη και Γιάννη Καλλιάνου, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου και δημοσιογράφων, ειπώθηκαν αλήθειες, εκτέθηκαν τα εκκρεμή ζητήματα, οι ιδιαιτερότητες που καλούμαστε κάθε χρόνο οι Δήμαρχοι του ΣΠΑΥ να αντιμετωπίσουμε, οι ελάχιστοι πόροι-σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό- που διαθέτουμε, το νομικό πλαίσιο και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Εμείς με την ιδιότητα των Δημάρχων αναλαμβάνουμε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που μας αναλογούν. Πρέπει όμως και οι αρμόδιοι να συνδράμουν για να μην είμαστε η εύκολη λεία στα δύσκολα, πετώντας μας απλώς το μπαλάκι των ευθυνών.

Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους Δημάρχους που με μια φωνή και σε ομόθυμο κλίμα αναδείξαμε ότι κάνουμε το καθήκον μας, την αγάπη μας για το φυσικό μας σπίτι, τον Υμηττό μας ενώ παράλληλα καλέσαμε τον Δήμο Γλυφάδας να επιστρέψει στην οικογένεια του ΣΠΑΥ όπως κάνει και ο Δήμος Δάφνης Υμηττού.

«Δεν εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή. Πάντα στο πεδίο για να διασφαλιστεί το οικοσύστημά μας και κατ’ επέκταση το μέλλον μας!»

Δείτε το βίντεο με την ομιλία μου