Έχουμε ελπίδα ακόμη ως κοινωνία – Μηδέν πλαστικό στον Υμηττό!

Έχουμε ελπίδα ακόμη ως κοινωνία – Μηδέν πλαστικό στον Υμηττό! 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Έχουμε ελπίδα ακόμη ως κοινωνία – Μηδέν πλαστικό στον Υμηττό!

Δύτες, Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και εκατοντάδες μαθητές όλοι μαζί καθαρίσαμε το Ρέμα της Πικροδάφνης από την κορυφή του Υμηττού έως τη θάλασσα του Σαρωνικού. Τα νιάτα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία.

Το μεγάλο και καινοτόμο αυτό εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτό έδειξε η σημερινή συντονισμένη δράση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) με το Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον σε συνεργασία με τους Δήμους Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου και Φαλήρου, τις εθελοντικές ομάδες, τα σχολεία και τους τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του ρέματος.

Το μήνυμα σαφές! Το πλαστικό δεν έχει θέση στον Υμηττό μας και στον υδροφόρο ορίζοντα.

Είναι εκπληκτικό ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί 165.000 λίτρα πλαστικού και οι προσπάθειες όλων μας συνεχίζονται εντατικά για να επιτευχθεί ο στόχος για ένα βουνό με μηδέν πλαστικό.

Η σημερινή ημέρα εκτός από περιβαλλοντικό είχε συνάμα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών που συμμετείχαν και συνέδραμαν τη δράση, δίνουν την ελπίδα και την εγγύηση πως το αύριο για το περιβάλλον μας θα είναι σίγουρα καλύτερο.