Χιλιάδες αγκάλιασαν το ωραιότερο πάρκο της νότιας Αθήνας!

Χιλιάδες αγκάλιασαν το ωραιότερο πάρκο της νότιας Αθήνας! 990 560 Γιάννης Κωνσταντάτος

Χιλιάδες αγκάλιασαν το ωραιότερο πάρκο της νότιας Αθήνας!

Άνοιξε τις πύλες του το Πάρκο Αφροδίτης και φώτισε τη γειτονιά του Ελληνικού Αργυρούπολης δίδοντας στους πολίτες μια όαση πρασίνου που συνδυάζει αναψυχή και διασκέδαση με ασφάλεια!

Περισσότεροι από 4000 δημότες μας αλλά και από την όμορη Γλυφάδα πέρασαν εχθές τις πύλες του νέου πάρκου Αφροδίτης και δήλωσαν μαγεμένοι!

Μια ημέρα γιορτής με μουσική, face painting, ξυλοπόδαρους και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους ήταν η σημερινή με τα εγκαίνια του πάρκου μας!

Ο χώρος αυτός επί της Κύπρου και Αφροδίτης ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένος. Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες, χρόνια γραφιοκρατικής ταλαιπωρίας και αγωνίας αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει! Προσωπικά ασχολήθηκα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και το πονάω όσο κανένα άλλο έργο μας!

Μετά από 5 χρόνια, χωρίς υπερβολή, και με ώριμες μελέτες, το πράσινο φως του δασαρχείου και τη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, καταφέραμε να απολαμβάνουμε από σήμερα έναν χώρο όνειρο!

Με μίνι γκολφ, παιδική χαρά, πίστα skateboard, μονοπάτια για τρέξιμο και περπάτημα 1 χιλιόμετρο συνολικά, όργανα γυμναστικής, τραπεζόπαγκους, πνευματικά παιχνίδια όπως σκάκι αλλά και δανειστική βιβλιοθήκη και παιδικό καφενείο !

Αξίζει δε να πω ότι πλέον αυτός ο χώρος δε θα αφήσει να ξεχαστεί ο Βασίλης! Το παιδί που το 2014 έχασε τη ζωή του σε έναν χώρο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Ποτέ ξανά άλλος Βασίλης! Γι’ αυτό και θα στηθεί ένα μνημείο με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας του που να κράτα ζωντανή την μνήμη του ανάμεσα μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που συνέδραμαν στην υλοποίηση του έργου για το οποίοι όλοι κυριολεκτικά κουραστήκαμε πάρα πολύ για να γίνει.

Στο πάρκο Αφροδίτης έχουν φυτευτεί 4.000 μέτρα φυσικό γκαζόν και 9.000 δενδρύλλια και φυτά και την άνοιξη θα είναι ένας επίγειος παράδεισος!

Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσετε!

Καλορίζικο!